söndag, juni 17

KLOCKAN 21:00 på SPORT EXPRESSEN(på tv:en)

DET KAN BLI EN KLASSISK KVÄLL

En president som redan firat guldet.
En stad som redan finslipat guldfirandet.
Plötsligt känns det som om Real Madrid har allt att - förlora.

Veckans snackis i Spanien har varken varit ”Leo” Messis hand-bollsmål eller David Beckhams avskedsföreställning – utan Realpresidenten Ramón Calderóns ärevarv.
Ni känner alla till dramatiken: hur Real Madrid i 89:e minuten tryckte in kvitteringen borta mot Zaragoza och hur Barcelona, bara 17 sekunder senare, släppte in kvitteringen hemma mot Espanyol.
På ett ögonblick gled ligaledningen ur Barcelonas händer – och Real Madrid kopplade i stället guldgreppet.
Då flippade Ramón Calderón ur. Han tog sig ner på planen, jublade med spelarna – och sprang ärevarv inför fansen. Som om guldet redan vore klart.
Firande var en ren förolämpning av Barcelona och kvällens motståndare Mallorca.
Men framför allt tror jag det var – tändvätska.

En normal kväll slår
Real Madrid naturligtvis Mallorca (även om ö-laget faktiskt vunnit tre gånger på Santiago Bernabéu under 2000-talet och Real två gånger under 1990-talet förlorade ligaguldet i sista omgången efter förluster mot ett ö-lag – Tenerife).
Men i kväll är ingen normal kväll.
Det handlar om en helt avgörande sista omgång, om två – i teorin tre – lag som har chansen att vinna La Liga. Det handlar om nerver, om att i jakten på den seger man behöver inte drabbas av guldfrossa.
Det kan bli en ohyggligt spännande kväll om Barcelona får ett tidigt ledningsmål borta mot tabelljumbon Gimnástic, och Real Madrid samtidigt inte får hål på Mallorca.
Mallorca har ingenting att spela för – men allt att vinna.
Det handlar om stolthet – och om premier i storleksordningen 28 miljoner kronor (!) att dela på från Barcelona om man hjälper katalanerna till tredje raka ligaguldet.

Innerst inne tror jag ändå att det, för första gången på fyra år, blir stort och vilt party vid Cibelesfontänen i Madrid i natt.
Inget annat lag har visat sån kyla och sånt tålamod som Real Madrid de senaste månaderna.
Inget annat lag är bättre tränat och i bättre form.
Inget annat lag har – Ruud van Nistelrooy.
Så den här gången tror jag Ramón Calderón får springa ärevarv utan att någon blir upprörd.
Jag hoppas att han då också inser att han inte gärna kan ge tränaren Fabio Capello sparken i morgon…

Allvarligt Serverfel!

Hej! Vi har haft ett serverproblem, problemet var att webbläsaren sa att sidaninte hittas. Om du har kommit in på adressen www.innebandyweb.blogspot.com då har du kunnat se sidan, men har du försökt gå in på www.sportweb.4w.se då har du inte kommit in. Vi hoppas att problemet inte kommer tillbaka! Skulle det stå att sidan inte kan hittas prova då att gå in på www.innebandyweb.bogspot.com så kanske det fungerar, annars är det nåt större fel!

Nedladdaren! Alltid underst!

Hej! Här finns roliga och bra saker för din dator. (alla saker är genom sökta med virusskyddet Symantec) Firefox klicka HÄR! Windows live Messenger Klicka HÄR! Ringsingnaler Jamba, Inpoc Skid spel från svt klicka HÄR Så småning om så kommer det mera saker hit!